Argitoidud

Pasta hernepestoga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maccheroni Autor: Kaie Mei
Minu mäng pesto nimega on viinud koosluseni, mille inspiratsiooniks on brittide lemmikpaar hernes ja piparmünt. Kui kasutate rohemünti, on tulemus mahe, piparmündiga pesto on hulga õhkavam. Ja jällegi, pesto võiks olla sõmer, et see süües „hambaid lõbustaks“, ning maitselt sobib siia hästi täisterapasta. 
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Loodan, et te ei pea paljuks võtta ette üsna tüütu töö puhastada pistaatsiapähklid tumedatest kestadest – hea pastaroa boonuseks on silmailu ehk erkroheline pesto. Koori nii: aseta kestadest eemaldatud pistaatsiapähklid 10–15 sekundiks keevasse vette ning uhu siis sõelal ülekuumenemise vältimiseks üle külma veega. Sel kombel tehes saab kestad hõlpsalt ära pigistada. Ka mandlite koorimine käib samamoodi.

1. Mõõda värsked herned sõelale. Kuumuta soolane pastavesi keemiseni ning uputa sellesse sõel koos hernestega, keeda 2 minutit ning seejärel uhu herned jahutamise eesmärgil üle külma veega. Kontrolli, et pastakeeduvette herneid ei jääks. Sügavkülmutatud herned uhu keeva veega üle otse kraanikausi kohal sõelal, ära neid pastakeeduvette pane.

2. Purusta lõiketeradega köögikombainis juust sõmeraks. Eemalda sellest neli kopsakat supilusikatäit, mida kasuta hiljem toidu serveerimisel.

3. Lisa kombaini jäänud juustule herned, mündilehed, pistaatsiapähklid ja õli ning purusta ühtlaseks kreemiks.

4. Tõsta segu kaussi ning maitsesta sidrunimahla ja -koorega. Vajadusel lisa soola.

5. Nõruta pastat nii, et keeduvesi jääks alles.

6. Vala nõrgunud pasta potti tagasi, lisa hernepesto ja ligi 4 dl keeduvett ning sega ühtlaseks.

7. Tõsta pasta eelkuumutatud taldrikutelt ja puista üle järelejäänud juustuga. Naudi kohe
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa