Argitoidud

Kahe kartuli vorm peekoniga

Keskmine hinne: 3.94 Allikas: Majoneesiga soolasest magusani Autor: Andra Kalda
Maguskartul ehk bataat on juurvili, mis annab paljudele roogadele mõnusa magusa meki. Üksinda peaosas mõjub ta liiga intensiivselt, kuid mõne teise köögiviljaga koos toimib ideaalselt. Kartulivorm on selline vanaemade toit, mis maitseb vist küll kõigile. Koos külma rammusa hapukoorega söövad seda isuga ka lapsed.
Valmistusaeg: 40-60 min

10 minutit + 50 minutit ahjus

1. Pese kartulid korralikult puhtaks (koorida ei ole vaja) ja lõika viiludeks.

2. Määri vorm võiga. Kata vormi põhi bataadiviiludega. Raputa maguskartulitele soola ja laota teiseks kihiks peekoniviilud. Nende peale lao omakorda tavalise kartuli viilud, millele raputa jälle soola. Lao nii mitu kihti, kuniks materjali jätkub.

3. Küpseta kuumuses 225 kraadi 25 minutit – selle ajaga peaks kartulid pehmed olema.

4. Klopi munad. Lisa piim ja majonees ning sega läbi. Maitsesta soola, pipra ja peterselliga. Vala munaklops vormi kartulite peale ning küpseta veel 25 minutit. Jäta avatud uksega ahju 5 minutiks seisma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mari 02.aug 2016 14:08
Päris hea vormiroog. Pere sõi ja kiitis. Minu jaoks nii palju bataati maitsekoosluse liiga magusaks.
1