Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Elli tädi puuviljaleib ja munavõi

Argitoidud

Elli tädi puuviljaleib ja munavõi

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See on meie suguvõsas hinnatud retsept. Maitseb imehea koos või ja juustuga, munavõi või hoopis moosiga.

40-60 min

Retsept
PUUVILJALEIB
4 dl Keefir või maitsestamata jogurt
2 tl Sooda
1 dl Suhkur (tume)
1 spl Õli
1 tl Sool
1 tl Kaneel
1 tk Muna
1 dl Hakitud mandlid ja pähklid
2 dl Kuivatatud puuviljad (rosinad, aprikoosid, ploomid)
2 dl Täisterakaerahelbed
5 dl Odra- või nisujahu
MUNAVÕI
4 tk Keedetud muna
80 g Toasoe või
0.75 dl Mädarõikamajonees
Sool
Must pipar
Puuviljaleib
1. Sega kõik ained omavahel, laota õliga määritud leivavormi, silu märja käega pealt siledaks. Vajuta kaunistuseks peale meelepäraseid seemneid.

2. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40–45 minutit või kuni leib on läbi küpsenud.

Munavõi
Munavõi valmistamiseks riivi keedumunad. Sega toasoe või majoneesiga hästi läbi, lisa riivitud munad. Maitsesta vähese soola ja pipraga.

KOMMENTAARID

Mari 17.dets 2016 18:48
Väga mõnusa maitsega jõululeib. Kasutasin pooleks nisu- ja odrajahu.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes