Argitoidud

Ingveri-sidruniruudud

Keskmine hinne: 2.75 Allikas: Ingver Autor: Pille Enden
Koogipõhja sisse sobib värske või suhkrustatud ingver.
Valmistusaeg: 40-60 min

20 minutit + 27-35 minutit ahjus

16 tk

1. Põhja tegemiseks vahusta või, sõelu hulka tuhksuhkur ja mikserda vahule. Klopi hulka riivitud sidrunikoor, riivitud (või suhkrustatud) ingver ja näpuotsaga soola. Lisa vähehaaval 3 dl jahu, sega tainas iga portsu jahu lisamisel ühtlaseks.

2. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 20x25 cm vormi põhja. Küpseta 175-kraadises ahjus 12‒15 minutit või kuni põhi on äärtest kuldpruun.

3. Mikserda munad, sidrunimahl, suhkur, riivitud sidrunikoor ja ingver ühtlaseks. Sega 3 sl jahu ja küpsetuspulber ning mikserda munasegusse.

4. Vala kate tainale ja küpseta veel 15‒20 minutit. Puista peale tuhksuhkrut ja lase jahtuda. Lõika väikesteks ruutudeks
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
x 18.juuli 2016 17:46
Kook on hea, tektuur on mõnus, ingveri ja sidruni maitse meeldivalt tunda. Inverit panin retseptis antud kogusest vähem, sest minu pere pole ingveri fänn. Ja päris tõsiselt võib 2.75dl asemel 2 panna, sest jube magus kook on.
1