Argitoidud

Ingveri-sidruniruudud

Keskmine hinne: 2.75 Allikas: Ingver Autor: Pille Enden
Koogipõhja sisse sobib värske või suhkrustatud ingver.
Valmistusaeg: 40-60 min

20 minutit + 27-35 minutit ahjus

16 tk

1. Põhja tegemiseks vahusta või, sõelu hulka tuhksuhkur ja mikserda vahule. Klopi hulka riivitud sidrunikoor, riivitud (või suhkrustatud) ingver ja näpuotsaga soola. Lisa vähehaaval 3 dl jahu, sega tainas iga portsu jahu lisamisel ühtlaseks.

2. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 20x25 cm vormi põhja. Küpseta 175-kraadises ahjus 12‒15 minutit või kuni põhi on äärtest kuldpruun.

3. Mikserda munad, sidrunimahl, suhkur, riivitud sidrunikoor ja ingver ühtlaseks. Sega 3 sl jahu ja küpsetuspulber ning mikserda munasegusse.

4. Vala kate tainale ja küpseta veel 15‒20 minutit. Puista peale tuhksuhkrut ja lase jahtuda. Lõika väikesteks ruutudeks
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
x 18.juuli 2016 17:46
Kook on hea, tektuur on mõnus, ingveri ja sidruni maitse meeldivalt tunda. Inverit panin retseptis antud kogusest vähem, sest minu pere pole ingveri fänn. Ja päris tõsiselt võib 2.75dl asemel 2 panna, sest jube magus kook on.
1