Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kinoakotletid peedi ja spinatiga

Argitoidud

Kinoakotletid peedi ja spinatiga

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju

20-40 min

Retsept
1 dl Kinoa
2.5 dl Vesi
300 g Keedetud ja riivitud peet
200 g Hakitud spinat
2 tk Muna
50 g Riivitud parmesan
2 tk Hakitud rohelise sibula vars
2 tk Pressitud ja peeneks hakitud küüslauguküüs
KASTE
1.5 dl Paksem maitsestamata jogurt
0.25 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivtud koor
2 spl Hakitud maitseroheline (till, petersell, murulauk)
Sool
Suhkur
u 25 tk

1. Loputa kinoa sõelal kuuma vee all, pane veega potti ja keeda u 5 minutit. Seejärel keera kuumus maha ja lase 10 minutit kaane all tõmmata. Maitsesta soolaga ja sega läbi. Jahuta.

2. Sega kokku kotlettide koostisained, maitsesta soola ja pipraga.

3. Vormi käte vahel väikesed kotletid ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt paar minutit. Tõsta ahjupannile ning küpseta 180 kraadi juures 7–10 minutit.

4. Sega kokku kaste ja serveeri koos soojade kotlettidega

KOMMENTAARID

timmo 12.okt 2016 22:20
Anu, loodetavasti ei kasutanud sa seda 2,5 dl vett kotleti massi jaoks. Ise keetsin kinoa selle veega ja tegelikult isegi tegin natuke paksema massi riivides porgandi sisse ja hakkides natuke rohkem spinatit. Väga hea nipp on veel chia seemneid lisada, need imavad ka vee endasse ja kleebivad massi kokku. Tulid väga head. Kindlasti üks lemmikutest.
Siiri Kirikal 13.mai 2016 10:37
Kotlette hoiab koos muna. Et mass ära ei laguneks, siis segage saadud massi kohe hästi hoolega ja üsna hoogsalt, kui ained vaid kokku segada, siis kipub tõesti kõik laiali lagunema. Aga eks nendega on veidi mängimist küll!
Anu 12.mai 2016 14:33
Mis ime nipiga need kotletid kokku jäävad? Tegin täpselt retsepti järgi,aga tainas on vesine ja kotlet laguneb ära.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes