Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vürtsikas munasupp

Argitoidud

Vürtsikas munasupp

Epp Mihkels Muna
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vürtsikas, rõõmsavärviline ja toitev supp on sööjale nii silmailuks kui ka maitseelamuseks. Pisut aasiapärase hõnguga supp sündis erinevates Aasia maades söödud suppide koosmõjul ‒ siit natuke ja sealt natuke. Kuna Aasias on munade kasutamine toidus väga populaarne, siis on need seetõttu ka supile lisatud.

20-40 min

Retsept
portsjonile
6 tk Muna
2 tk Tšillipiprakaun
1 tk Sibul
1.5 cm Ingveritükk
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Sidrunheinavars
200 g Kanakintsuliha või -filee
1.5 l Kanapuljong
1 tk Suur porgand
200 g Rohelised hernekaunad
4 tk Šampinjon
3 spl Kalakaste
Sool
Must pipar
1 tl Suhkur
2 spl Õli
Rohelise sibula varred
1. Keeda mune 4 minutit, jahuta ja koori.

2. Haki sibul, ingver, tšillipipar, küüslauk ja sidrunheinavars peeneks. Tükelda kanaliha võimalikult väikesteks tükkideks.

3. Kuumuta poti põhjas õli ja prae hakitud maitseköögivili kiiresti läbi, kuid ära pruunista. Lisa kanatükid ja prae ka neid vaid paar minutit. Vala peale keev puljong ja lase supipõhjal keema tõusta. Riis tekkiv vaht. Keeda 5‒6 minutit, kuni kanaliha on pehme.

4. Samal ajal lõika porgand peenikesteks ribadeks, poolita hernekaunad ja viiluta šampinjonid. Lisa kõik korraga supile.

5. Maitsesta supp kalakastme ja teiste maitseainetega ning keeda vaid paar minutit, et köögivili jääks krõmpsuks.

6. Tõsta supp kaussidesse ning lisa igasse kaussi 3 munapoolikut ja hakitud rohelist sibulat.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes