Argitoidud

Vaarikakattega kohupiima-moonikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Anne ja Stiil Autor: Britt Paju
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Sega köögikombainis või haki kokku tainas, kuni moodustub ühtlane mass. Keera see toidukilesse ja aseta pooleks tunniks külmkappi.

2. Vahusta üks muna koos 2 sl suhkruga kõvaks vahuks, lisa mooniseemned ja alkohol ning sega läbi. Teises kausis klopi kokku ülejäänud munad ja suhkur, lisa kohupiim, hapukoor, tärklis ja sidrunikoor.

3. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks ja kata sellega u 24 x 35 mõõdus ahjuvorm. Vala moonisegu põhjale ja selle peale ettevaatlikult kohupiimatäidis. Kui soovid aga ühtlaselt moonitäpilist sisu, sega täidised enne omavahel.

4. Küpseta 180kraadises ahjus u 25 minutit, kuni kohupiimasegu on tahenenud.

5. Jahtunud koogile valmista kate. Pane želatiin 1 dl mahlaga 5 minutiks paisuma ja sulata seejärel segades veevannis. Sega ettevaatlikult ülejäänud mahlaga ja lase külmikus u 15 minutit seista, kuni vedelik hakkab esimesi tardumise märke ilmutama.

6. Vala koogile külmunud marjad ja kata vedela tarretisega. Lase külmikus tunni-paari jooksul lõpuni tarduda.

HEA TEADA!
Tarretise asemel võid kasutada ka marjakastet – selleks sulata marjad ja püreesta need koos sortsu sidrunimahla ja u 4 sl suhkruga. Pressi läbi peene sõela ja paku koogi kõrvale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tom 21.apr 2016 08:46
Proovisin kodus järgi ja sai suurepärane. Seda ei tasu võtta otsese etteheitena (sest see kehtib 95% juhtudel), kuid mina vähendaksin veidi suhkru kogust. Aga see ju igaühel maitse asi. Muidu viis punkti; mulle kui (mitte liiga) magusa sõbrale väga hea valik! https://magusa-
maa.wordpres-
s.com/2016/03/12/ter-
vislikud-kupsised-
maiasmokkadele/
1