Argitoidud

Pirukas Brie, Prosciutto ja pirniga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Merilin Siimpoeg
Need kõige lihtsamad toidud on tavaliselt ikka need, mis kõige kiiremini laualt kaovad! See parajalt soolane, pisut magus, äärmiselt juustune ja krõbe pirukas on ehe näide. Kevad-suviste grillipidude hitt! Kogus 8 lõiku.
Kogus: 8 portsjonit
1. Jaota tainas neljaks võrdseks osaks. Kasutasin Eesti Pagari võiga pärmi-lehttainast, mis ongi juba pakis neljas võrdses osas. Venita pisut laiemaks ja pikemaks, et saaksid võrdse suurusega ristkülikud.
Aseta need siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2. Tee noaga õrnalt igale ristkülikule umbes 1,5 cm paksune raam. Klopi muna lahti ja määri "raamiosa" munaseguga.

3. Viiluta pirn. Tükelda juust ja sink väiksemateks tükkideks. Kata lehttainas pirni, juustu ja singiga.

4. Küpseta ahjus 190 kraadi juures 10-12 minutit kuni pirukas on parajalt kuldse jume saanud ja juust korralikult sulanud. Ahjust tulles piserda peale palsamiäädikat ja puista üle maitserohelisega. Naudi pirukat soojalt!
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa