Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sidruni-besee tartaletid

Argitoidud

Sidruni-besee tartaletid

Aljona Gorbatškova Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Klassikalised korvikesed sidrunikreemiga ehivad iga pidulauda.

üle 60 min

Retsept
TAINAS
125 g Toasoe või
1.5 dl Suhkur
1 tk Muna
3.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
SIDRUNIKREEM
1.5 dl Vesi
1.5 dl Suhkur
2 spl Nisujahu
25 g Või
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
4 tk Munakollane
BESEE
4 tk Munavalge
250 g Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
Tainas
1. Sega kõik koostisained kokku. Pane valmis tainas toidukilesse ja aseta tunnikeseks külma.

2. Jaota tainas korvikesekujulistesse vormidesse, torka põhjaossa kahvliga augud. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit ehk kuni korvikesed on kuldpruunid.

Sidrunikreem
1. Pane kõik ained paksu põhjaga potti ja kuumuta pidevalt segades, et vältida tükkide teket. Kuumuta seni, kuni tekib paks vedelik, mis natuke mullitab.

2. Täida korvikesed sidrunikreemiga.

Besee
1. Vahusta munavalgeid kuni pehme vahu tekkeni, seejärel lisa vähehaaval tavaline ja vanillsuhkur. Vahusta edasi, kuni saad läikiva massi.

2. Pritsi see kookidele ning küpseta 210 kraadi juures paar minutit, kuni besee omandab kuldse varjundi.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes