Argitoidud

Paneeritud veisemaks

Keskmine hinne: 2.61 Allikas: Hõrgud road rupskitest Autor: Epp Mihkels
Praetud veisemaks on selline toit, mida kas süüakse hea meelega või siis üldse ei armastata. Eriti lastel on maksa suhtes tihti vastumeelsus. Kuna aga maksas leidub palju vitamiine, siis tuleks seda aeg-ajalt ikkagi süüa. Paneeritult  maitseb maks hoopis paremini, sest jääb praadimisel mahlane ning vähem „maksa maitsega“.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 5 portsjonit
1. Eemalda maksalt kilejas kelme ning sooned. Lõika maks parajateks portsjoniteks, seejärel vasarda lihahaamriga, kuid kergelt ja üsna pisut.

2. Pane maksatükid pooleks tunniks piima sisse likku. Kurna piim ära ning maitsesta maks soola ja pipraga.

3. Klopi muna lahti ning vala maksatükkidele. Mulju tükke kergelt, et need munaga ilusti kokku saaks. Paneeri maksatükke riivleivas igast küljest ning prae õlis, kuni riivleivast on moodustunud krõbe koorik. Lase paneeritu maksal kausis kaane all veidi tõmmata ning serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tallanahk 01.mai 2016 21:29
Maks tahab ainult kiirelt ja kergelt praadimist. Selliselt piimas nätsutatuna ja krõbedaks praetuna on ta tõesti tallanahk. Tundega klopitult, piimas loputatult, munas kastud ja kuumal pannil kiirelt praetud .. jääb õrn ja mahlane,
1