Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Värviline salat tatraga

Argitoidud

Värviline salat tatraga

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Kerge, tervislik ja taimne salat sobib kõigile köögiviljasõpradele. Tatar sobitub kirkavärviliste köögiviljadega imehästi. Kes soovib tugevamat kõhutäit, võib salatile oma maitse järgi lisada kas juustusid, kala, grillitud kana või muud toekamat.
kuni 20 min
Gluteenivaba
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
portsjonile
2 dl Tatratang
4 dl Vesi
0.5 tl Sool
200 g Brokoliõisikud
1 tk Tükeldatud kollane paprika
1 tk Väiksem tükeldatud punane paprika
3 spl Oliiviõli
1 spl Valgeveiniäädikas
1 spl Mesi
Must pipar
2 tk Peeneks hakitud šalottsibul
10 tk Kalamata vm tume kividega oliiv
50 g Röstitud ja tükeldatud Kreeka pähklid
Värsked ürdid: till, münt, petersell
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1. Esmalt keeda tatar. Selleks aja vesi koos soolaga keema ja lisa tatar. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning keeda kaane all vaiksel kuumusel umbes 10 minutit. Jahuta. Aja kastrulis vesi keema ja keeda veidi väiksemaks tükeldatud brokoliõisikuid 1–2 minutit. Jahuta kiirelt jääkülmas vees. Tõsta kõrvale. Kuumuta paprikatükke pannil oliiviõlis veidi aega, kuni need on veel krõmpsud.

2. Sega omavahel kastmeks laimimahl, veiniäädikas, mesi ja oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga. Sega tatar sibula, oliivide, brokoli, paprika ja Kreeka pähklitega. Kalla peale salatikaste sega läbi ja serveeri kohe. Peale puista hakitud ürte.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega