Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Orsotto chorizo ja tomatiga

Argitoidud

Orsotto chorizo ja tomatiga

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Kui vanale heale odrakruubile seltsiks sättida vürtsikat Hispaania vorsti chorizo’t, tomatikastet ja rosmariini, võib maitsva üllatuse osaliseks saada.

40-60 min

Retsept
portsjonile
200 g Tükeldatud chorizo
1 tk Sibul
3 tk Peeneks hakitud värske küüslauguküüs
1 tl Fenkoliseemned
300 g Odrakruubid
400 g Purustatud tomatid
1 l Kanapuljong
Hakitud rosmariin
Õli
Sool
Must pipar
Soovi korral värskelt riivitud parmesan
1. Prae esmalt keskmise kuumusega pannil mõni minut chorizo’t. Libista vorstid kaussi ootele ning lisa samale pannile hakitud sibul, küüslauk ja fenkoliseemned. Vajadusel lisa veidi õli ning prae sibul ja küüslauk klaasjaks.

2. Lisa kurnatud odrakruubid ja purustatud tomatid ning kuum kanapuljong. Lase keema tõusta ning hauta siis hästi vaiksel kuumusel aeg-ajalt segades 45–55 minutit, kuni kogu vedelik on kruupidesse imendunud ja odrakruubid piisavalt pehmed. Odrakruubid võivad siin roas jääda al dente ehk veel kergelt hamba all vastupanu osutavaks.

3. Sega juurde alguses pannil krõbedaks praetud chorizo ja serveeri kohe. Lisa maitserohelist ja soovi korral puista peale värskelt riivitud parmesani.

KOMMENTAARID

Keele-ema 13.mai 2016 16:47
Kui on oder, siis oderotto ehk...? Või odrotto...? Aga orsotto ei saa see küll kuidagi olla!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes