Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Marineeritud luts

Argitoidud

Marineeritud luts

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen

üle 60 min

Retsept
1 kg Luts
0.5 spl Sool
MARINAAD
0.5 l Vesi
2 tk Loorberileht
6 tk Valge pipra tera
6 tk Vürtsi tera
0.5 spl Suhkur
2 spl Äädikas 30%
1. Puhasta luts, hõõru nahalt soola abil maha limakiht. Pese voolava vee all kala puhtaks ning puista soolaga üle. Lase seista umbes 1 tund.

2. Pane marinaadiained potti ja kuumuta.

3. Lõika luts 5 cm paksusteks tükkideks ja pane keeva marinaadi sisse. Keeda keskmisel kuumusel 15 minutit. Kui tahad paremini tarretuvat marinaadi, keeda ka lutsupead marinaadis.

4. Võta kalatükid välja ja lao purki. Lase maitsevedelikul veidi jahtuda ning vala läbi sõela purki. Kata purk kaanega ja lase jahtuda.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool