Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hiina munasupp

Argitoidud

Hiina munasupp

Epp Mihkels Muna
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hiina munasupp on ülimalt lihtne ja väheste koostisainetega, kuid siiski toitev supp. See on maitsev ja hästi valmistatud siis, kui muna keevasse puljongisse valamisel on tekkinud kenad ühtlased munaniidid. Sobib hästi turgutavaks eineks, aga ka näiteks palaviku korral, kui suurt söögiisu pole.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 l Kanapuljong
2 spl Hiina riisivein või sake
2 cm Ingveri jupp
0.5 tl Maisitärklis
3 tk Muna
Rohelise sibula vars
1 peotäis Soovi korral šampinjonid või šiitake seened
1. Lase puljongil keema tõusta. Kui kasutad seeni, viiluta need ja lisa puljongile.

2. Koori ja riivi ingver peene riiviga otse poti kohal, et ka ingverist eralduv mahl potti satuks. Lisa muud maitseained.

3. Klopi munad lahti. Sega tärklis 0,5 dl külma veega ja nirista leeme sisse. Seejärel nirista lahtiklopitud munad peene joana supi sisse, leent samal ajal segades.

4. Keeda 1 minut. Tõsta supp kaussidesse, haki peale rohelist sibulat ja serveeri.

Märksõnad

munasupphiina

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool