Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rohelise sibula pirukas kartulihelvestega muretainal

Argitoidud

Rohelise sibula pirukas kartulihelvestega muretainal

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Kui pirukapõhjaks on tervislik kartulihelvestest ja rukkijahust tainas, jääb see väga maitsev ja mahlane. Tegelikult tekib nii pirukat nautides tahes-tahtmata küsimus, et miks peaks üldse tavalisest valgest jahust pirukaid tegema, kui kartulitainaga variant jääb nii maitseküllane ja mure.

40-60 min

Retsept
portsjonile
TAINAS
2 dl Kartulihelbed
1 dl Rukkijahu
1 tl Küpsetuspulber
Sool
75 g Või
1 dl Vesi
TÄIDIS
300 g Roheline sibul
2 tk Muna
2 dl Rõõsk koor 35%
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar
Värskelt hakitud murulauk
2 spl Või, sibula hautamiseks
1 Taina valmistamiseks sega esmalt kuivained. Lisa pehme või ja töötle tainas ühtlaseks. Vala juurde külm vesi ja sega tainas läbi, kuni moodustub ühtlane pall. Aseta tainas u 30 minutiks külmkappi.

2. Võta siis välja ning jaota ahjuvormi põhjale ja külgedele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180–200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni tainas on pealt kuivaks tõmmanud, kuid mitte veel pruunistunud.

3. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või ja hauta sibul kiirelt läbi. Kalla sibul eelküpsetatud pirukapõhjale ja laota laiali. Klopi munad lahti ning lisa koor ja pool riivitud juustu kogusest. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Kalla sibulakihile. Laota ülejäänud juust pirukale ning küpseta 180–200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldpruun. Serveerides võid pirukale puistata värsket hakitud murulauku.

KOMMENTAARID

Hannesh 28.juuni 2016 22:04
Kuna riivjuust otsa oli saamas, siis panin törtsu Merevaiku ja natuke riivjuustu ja tuli päris hea.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool