Argitoidud

Peedi-oavorm tomatitega

Keskmine hinne: 2.83 Allikas: Taimsed argiroad Autor: Britt Paju
Toitev ahjuvorm, kus saavad kokku õige mitu punapõskset köögivilja. Peet, tomat ja oad täiendavad üksteist suurepäraselt ning nendest valmib üpriski toekas kõhutäis.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Koori sibul ja lõika kaheksaks sektoriks. Kuumuta pannil pool õlikogusest ja prae sibulat vaiksel tulel paar minutit, kuni see on veidi küpsenud. Lisa küüslauk, seller, tšillihelbed ja osa punemest ning kuumuta segades veel veidi. Vala sekka tomatid ja oad ning lisa veidi suhkrut, ülejäänud pune ja äädikas. Maitsesta soola-pipraga ja lase keema tõusta.

2. Lao ahjuvormi põhja 1 cm laiuselt tükeldatud peediviilud ja vala peale köögiviljakaste. Lisa poolitatud kirsstomatid ja küpseta ahjus umbes 20 minutit. Puista vormile tükeldatud saiaviilud ja nirista peale ülejäänud õli. Küpseta veel 10–15 minutit, kuni saiatükid on kuldsed ja krõbedad. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Epp 02.juuli 2016 14:07
Mulle väga maitses. Saia asemel kasutasin musta leiba. Eriti hea oli pärast jahtunult näksida. Kindlasti teens seda veel.
1