Argitoidud

Köögiviljakattega ahjukala

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Värvikad juurikad Autor: Epp Mihkels
Erinevatest juurikatest keedetud tummine kaste sobib ideaalselt punase kala katteks ‒ annab pisut magusa meki ning kala jääb küpsedes eriti mahlaseks. Sama kastet võid kasutada ka kanafi leede üleküpsetamiseks.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika puhastatud juurviljad ühesuurusteks kuubikuteks. Haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks.

2. Kuumuta pannil õli, lisa maitseköögiviljad ja hauta, kuni sibul muutub veidi läbipaistvaks.

3. Lisa juurikatükid, sega ja vala peale nii palju keevat vett, et see kataks juurviljad. Lisa pisut soola ja keeda, kuni kõik juurikad on hästi pehmed.

4. Surista segu saumikseriga ühtlaseks. Vaja dusel lisa soola, pipart või siis pisut suhkrut. Ka tükikese või sisse segamine ei tee paha.

5. Lõika punasest kalast parajad portsjonid, maitsesta vähese soolaga ja kata köögiviljaseguga.

6. Küpseta 210-kraadises ahjus, kuni kate hakkab kergelt pruunistuma (umbes 10 minutit). Lase kalal paar minutit ahjuplaadil tõmmata ja serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa