Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Küprukad

Argitoidud

Küprukad

Pille Petersoo Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Veronika Roosimaa
Küprukad on midagi küpsiste ja pirukate vahepealset. Kui ma veel koolis käisin, ilmus kooliealistele mõeldud ajaleht Säde ning ajalehes oli rubriik “Kati köök”. Küprukate retsept on just nimelt sellest rubriigist pärit ning mind ja mu lähedasi rõõmustanud juba paljupalju aastaid.
Retsept
portsjonile
250 g Pannkoogijahu
200 g Või
200 g Kuivem kohupiim
250 g Juust
1 tk Muna määrimiseks
1. Hõõru jahu, kohupiim ja või ühtlaseks tainaks, pane tunniks külmkappi  tahenema.

2. Siis jaota tainas neljaks, suru iga tainatükk palliks ning rulli need omakorda ümmargusteks ketasteks paksusega 3–4 mm. Lõika iga ketas 8 sektoriks. Lõika juustust 32 väikest kangi. Aseta iga
tainasektori laiemasse otsa juustukang ja keera tainas väikeseks sarvesaiaks kokku.

3. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pirukakesed pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200kraadises ahjus kuldseks.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes