Argitoidud

Taani talutüdruk ehk “õunakook” Taani moodi

Keskmine hinne: 3.24 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Pille Petersoo
Krõbedaks praetud riivleib või -sai vähemagusa õunamoosi ja vahukoorega on populaarne dessert Taanis. Maitseb hästi nii argiõhtul kui ka pidulikumal puhul – viimasel juhul paku seda väikestest magustoidupokaalidest.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Kui valmistad õunakeedise ise, sega potis mõned suuremad tükeldatud õunad ja pisut vett. Kuumuta tasasel tulel kaane all umbes 10 minutit, kuni õunad on pehmed. Sega aegajalt. Maitsesta suhkruga parajaks ja lase jahtuda.

2. Kuumuta pannil või, lisa riivsai või -leib ja suhkur ning prae pidevalt segades, kuni riivsai või -leib on kuldne ja mõnusalt krõbe.

3. Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga kohevaks. Pane suurde klaaskaussi või väikestesse magustoidupokaalidesse kihiti õunamoos, riivleib ja vahukoor, kõige pealmiseks kihiks peaks olema vahukoor.

4. Serveeri kohe või pane natukeseks jahedasse.

HEA TEADA! Gluteenivaba versiooni jaoks prae või-suhkrusegus näiteks veidi hakitud pähklid või mandlilaastud krõbedaks või kasuta gluteenivabade küpsiste puru.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa