Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sõrnikud rabarberi ja tatrajahuga

Argitoidud

Sõrnikud rabarberi ja tatrajahuga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Klassikalistes sõrnikutes annab tatrajahu toiteväärtust ja pisut omanäolist mekki. Kui pelgad tatra tugevat maitset, asenda see täisteranisujahuga. Sõrnikutesse on parim teraline kohupiim.

20-40 min

Retsept
portsjonile
600 g Kohupiim
0.5 tk Sidruni mahl
4 spl Vahtrasiirup või mesi
Sool
6 tk Munakollane
2.5 dl Tatrajahu või täisteranisujahu
150 g Rabarber
Paneerimiseks tatrajahu
Praadimiseks õli
Serveerimiseks siirup
1. Sega kohupiim, sidrunimahl ja siirup. Maitsesta vähese soolaga, lisa lahtiklopitud munakollased, jahu ja hakitud rabarber. Sega hästi läbi ja jäta mass 10–15 minutiks seisma.

2. Vormi pätsid, paneeri jahus ja prae pannil õlis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri siirupi ja marjadega.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool