Argitoidud

Kinoa-rabarberikook

Keskmine hinne: 3.38 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kinoast pisut krõmpsuv, kuid pehme ja mahlane kook on tavapärasest valgurikkam. Kinoa sisaldab rohkelt valku ja kiudaineid.
Valmistusaeg: üle 60 min

25 minutit + 50–60 minutit ahjus

9 tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega kinoa kastrulis 4 dl veega ja lase keema. Keeda u10 minutiga pehmeks. Nõruta.

2. Pintselda 20 x15 cm vorm õliga. Pane ülejäänud õli kaussi, klopi hulka munad ning sega suhkru ja rosinatega. Lisa kuubikuteks lõigatud rabarber ja kinoa.

3. Eraldi sega jahu küpsetuspulbri, kaneeli ja muskaadiga. Lisa tainale ja sega hästi läbi.

4. Tõsta tainas vormi ja küpseta 50–60 minutit, kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana ja kook on pealt kuldpruun. Lase vormis jahtuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kai 18.juuni 2016 14:10
Minul kulus küpsetamiseks ca 20 minutit! Väga hea koos jäätisega.
Kats 13.juuni 2016 22:12
Väga huvitava tekstuuri ja maitsega kook. Täiesti erinev tavapärastest rabarberikookidest. Meile väga maitses ja reptsepti panen kindlasti tallele, et uuesti teha.
1