Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Banaani-datli juustukook

Argitoidud

Banaani-datli juustukook

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Põhjaks kasuta tervislikumat jahu ning magusust lisa datlite ja banaanidega.

40-60 min

35 minutit + 10–12 minutit ahjus

Retsept
PÕHI
75 g Kuivatatud datlid
3 spl Õli
1 tk Suur banaan
1.5 dl Kaerajahu või täisterajahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Vesi
Sool
TÄIDIS
300 g Toorjuust
300 g Kohupiimapasta
3 tk Banaan
2 dl Naturaalne siirup või mesi
5 tk Želatiinileht
0.25 dl Piim
Kaunistuseks füüsalid
1. Hauta datlid 1 dl veega pehmeks, u 8–10 minuti jooksul. Nõruta ja püreeri ning sega õliga. Haki banaan kahvliga püreeks, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, vesi ja sool ning datlisegu.

2. Kata 20–22 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga ja tõsta tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures 10–12 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana.

3. Püreesta banaanid eraldi kausis saumikseriga ühtlaseks massiks, mikserda juurde toorjuust ja kohupiim, sega hulka siirup.

4. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku, kuumuta piim ja lahusta selles želatiinilehed. Nirista juustusegu hulka. Vala segu jahtunud põhjale ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma. Kaunista füüsalitega.

KOMMENTAARID

Siiri 03.apr 2018 09:04
Lp Heili! Loodetavasti ei kasutanud te mõnd magusat kohupiimakreemi. Siin retseptis on autor mõelnud kohupiimapastana maitsestamata varianti, toorjuust on ka mage ning 2 dl mett ei tohiks olla liiast. Aga eks maitsed on veidi erinevad ka.
Heili 01.apr 2018 13:27
2dl mett või naturaalset siirupit on ilmselge liialdus, ehk peaks olema 2spl!? Ei süvenenud kohe ja rikkusin kogu kohupiimakreemi :(.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga

Argitoidud
Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga