Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjus üleküpsetatud tomatisupp suitsukana ja juustuga

Argitoidud

Ahjus üleküpsetatud tomatisupp suitsukana ja juustuga

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Tomatine supp sulajuustukatte all saab lõppviimistluse ahjus grillielemendi all. See on mõnus vaheldus tavapärastele pastaroogadele.

20-40 min

Retsept
portsjonile
100 g Fusill-pasta
1 tk Hakitud sibul
3 tk Hakitud küüslauguküüs
Kuivatatud pune
2 spl Tomatipasta
400 g Purustatud tomatid
5 dl Kanapuljong
100 g Riivitud parmesan
200 g Tükeldatud suitsukanaliha
Värske basiilik
Sool
Must pipar
Suhkur
Õli
1 Keeda fusilli vastavalt pakendil olevale õpetusele. Tõsta kõrvale. Kalla pannile õli ja prae sibulat keskmisel kuumusel mõni minut. Lisa pune ja küüslauk, maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel mõni minut. Sega juurde tomatipasta, kuumuta läbi ning lisa siis purustatud tomatid ja kanapuljong. Sega läbi, lase keema
tõusta ja hauta ilma kaaneta umbes 20 minutit. Püreesta tomatikaste, maitsesta, vajadusel lisa veidi suhkrut ja lisa siis sinna sisse umbes pool riivitud parmesanist.

2. Tõsta ahjukindlate supikausside põhja keedetud fusilli, kalla peale veidi tomatisuppi, sinna peale aseta tükeldatud kanatükke ning kõige peale jaota ülejäänud parmesan. Aseta mõneks minutiks ahju grillielemendi alla, kuni juust on sulanud. Serveeri kohe ja serveerides puista peale hakitud värsket basiilikut.

Uued retseptid

Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga

Argitoidud
Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga