Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Halvaa-pirnikook

Argitoidud

Halvaa-pirnikook

Ragne Värk Küpsetamata koogid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ragne Värk
Halvaa omapärane magusus ja pirnide mahlakus sobivad omavahel suurepäraselt. Sama mõnus maitseliit on olemas ka selles imelihtsalt valmivas koogis.

üle 60 min

40 minutit + üle öö külmas

Retsept
PÕHI
175 g Kaeraküpsised
100 g Piimašokolaad
50 g Sulatatud või
TÄIDIS
400 g Toasoe toorjuust
200 g Teraline vanillikohupiim
0.5 tl Kaneel
2 tl Vanillsuhkur
200 g Halvaa
75 g Kaeraküpsised
2 tk Kooritud küps pirn
KATE
50 g Purustatud kaeraküpsised
10-12 tk

1. Purusta küpsised peeneks. Sulata šokolaad vesivannil ja lisa koos võiga küpsisepurule. Sega ühtlaseks seguks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 22–23 cm koogivormi põhja.

2. Sega kokku toorjuust, kohupiim, kaneel ja vanillisuhkur. Haki halvaa peeneks, purusta küpsised ja lisa mõlemad segades toorjuustusegusse.

3. Koori pirnid, lõika väiksemateks tükkideks ja sega ettevaatlikult täidise hulka. Tõsta segu vormi ja lase järgmise päevani jahedas taheneda. Vahetult enne serveerimist puista peale küpsisepuru.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree