Argitoidud

Halloumi juust kuuma rabarberikastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Salatid? Alati! Autor: Hele-Mai Alamaa
Ükspäev helistasin Lahemaale, oma lemmikule koogimeistrile Eva-Mariale. No ja tema kirjeldas, mida ta parasjagu sööb … Issand,  see kõlas nii hästi. Eks ma siis tegin selle käepäraste vahenditega järele. Ja sai veel parem, kui olin ette kujutanud. Tasub proovida.
1. Halloumi tahab enne toidutegu külmas vees liguneda. Kui võimalik, siis oma pool tundi ja vett võiksid ka vahetada, muidu on see juust liiga soolane.

2. Rebi roheline vaagnale. Kui täpselt tead, mitu külalist tuleb, võid portsud teha otse taldrikuile. Poolita kirsstomatid ja maitsesta soola-pipraga. Nüüd pane mitu panni korraga tulele või prae järjest – suhkruhernekaunad, poolitatud paksoid ja juust.

3. Rohelist maitsesta kindlasti soolaga. Kuum magushapu kaste on minu absoluutne lemmik. Selleks haki rabarber, lase rabarberil koos ingveri ja suhkruga pisikeses potis keema tõusta. Ainult korraks, muidu läheb plögaks.

4. Kummuta kõik taldrikutele laiali. Peale veidi kuumal pannil röstitud seemneid. Naudi otsekohe. Soe ja külm, värviline, magus ja soolane ‒ kõik, kõik, kõik. Imeline toit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa