Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Võileivakurgid

Argitoidud

Võileivakurgid

Pille Enden Kurk
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaaa

üle 60 min

25 minutit + 2 päeva maitsestumiseks

Retsept
1.5 kg Kurk
4 tk Küüslauguküüs
75 g Tillioks
1 tk Punane tšillikaun
MARINAAD
1 l Vesi
0.5 dl Äädikas 30%
3 spl Suhkur
2 spl Sool
1 spl Sinepiseemned
3 liitrit

1 Pese kurgid ja lõika pikuti õhukesteks viiludeks. Koori küüslauguküüned ja lõika pikuti pooleks. Viiluta tšillipipar.

2. Lao kurgiviilud ettevalmistatud purkidesse vaheldumisi tilli, küüslaugu ja tšilliviiludega.

3. Kuumuta vesi keemiseni ja lisa maitseained. Keeda paar minutit ja vala kuumalt kurkidele.

4. Sule purgid kohe. Sobib süüa juba paari päeva pärast.

HEA TEADA!
Hoidis säilib jahedas kuni 2 kuud. Kui tahad kurke kauem säilitada, siis peaks purke pastöriseerima.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke