Argitoidud

Endiiviasalat juustu ja kreeka pähklitega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pähklipureja magus elu Autor: Tiina Lebane
Endiivia ehk leht- või salatsigur on väga populaarne lehtköögivili Kesk-Euroopas, kuid üpris kasutamata Eestis. Endiivia hambuliste servadega lehed on küllaltki mõrkjad, seetõttu soovitatakse neid enne tarvitamist kuni pool tundi külmas vees hoida. Sellega maheneb maitse ja lisandub mõnus krõmpsuvus. Kreeka pähkli loomulik magusus ja kaua laagerdunud juustu täidlus sobivad endiivia peenelt mõrkja maitsega ülihästi kokku. Salati võid valmistada nii iseseisvaks roaks kui röstitud liha ja kala lisandiks.
Valmistusaeg: 40-60 min

15 minutit + 30 minutit salatilehtede külmas vees hoidmiseks

Kogus: 4 portsjonit
1. Eralda endiivialehed ja hoia neid 20–30 minutit külmas vees.

2. Vahepeal valmista salatikaste. Sega sinep ja äädikas ning klopi peenikese nirena hulka oliiviõli. Lisa õhukeselt viilutatud sibul ja pressitud küüslauk ning maitsesta soola ja julgelt ka pipraga.

3. Lõika juust kuubikuteks ja murra suuremad pähklitükid sõrmede vahel väiksemaks. Nõruta endiivialehed ja lõika ristisuunas 4–5 mm laiusteks ribadeks.

4. Tõsta kõik salatiained sobiva suurusega kaussi, vala kaste peale ja sega läbi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa