Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Endiiviasalat juustu ja kreeka pähklitega

Argitoidud

Endiiviasalat juustu ja kreeka pähklitega

Tiina Lebane Pähklipureja magus elu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Endiivia ehk leht- või salatsigur on väga populaarne lehtköögivili Kesk-Euroopas, kuid üpris kasutamata Eestis. Endiivia hambuliste servadega lehed on küllaltki mõrkjad, seetõttu soovitatakse neid enne tarvitamist kuni pool tundi külmas vees hoida. Sellega maheneb maitse ja lisandub mõnus krõmpsuvus. Kreeka pähkli loomulik magusus ja kaua laagerdunud juustu täidlus sobivad endiivia peenelt mõrkja maitsega ülihästi kokku. Salati võid valmistada nii iseseisvaks roaks kui röstitud liha ja kala lisandiks.

40-60 min

15 minutit + 30 minutit salatilehtede külmas vees hoidmiseks

Retsept
portsjonile
3 tk Suurem endiivia
160 g Hea juust, nt Valio Kuninga Gouda
2.5 dl Kreeka pähklid
SALATIKASTE
1 tl Teraline sinep
2 spl Valge veini äädikas
6 spl Oliiviõli
1 tk Šalottsibul
1 tk Küüslauguküüs
Sool
Piprasegu
1. Eralda endiivialehed ja hoia neid 20–30 minutit külmas vees.

2. Vahepeal valmista salatikaste. Sega sinep ja äädikas ning klopi peenikese nirena hulka oliiviõli. Lisa õhukeselt viilutatud sibul ja pressitud küüslauk ning maitsesta soola ja julgelt ka pipraga.

3. Lõika juust kuubikuteks ja murra suuremad pähklitükid sõrmede vahel väiksemaks. Nõruta endiivialehed ja lõika ristisuunas 4–5 mm laiusteks ribadeks.

4. Tõsta kõik salatiained sobiva suurusega kaussi, vala kaste peale ja sega läbi.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool