Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Lillkapsa-seemnemuffinid

Argitoidud

Lillkapsa-seemnemuffinid

Tiina Lebane Pähklipureja magus elu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suurepärane tervislik amps, kus jahu asemel on kasutatud erinevaid seemneid. Magusmõrkjas lillkapsas sobib ideaalselt juustu ja küüslaugu kooslusega. Ühtmoodi maitsvad on muffinid nii soojalt kui külmalt. Ampsa eelroaks või paku koos valge veiniga peolaua juustuvaagnal.

üle 60 min

30 minutit + 35–40 minutit ahjus

Retsept
800 g Puhastamata lillkapsas
3 k Küüslauguküüs
5 spl Paks maitsestamata jogurt
100 g Gouda või Emmentali juust
2 t Muna
2 tk Munavalge
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 spl Kooritud kanepiseemned
1 spl Purustatud linaseemned
2 spl Päevalilleseemned
12 tk

1.  Puhasta lillkapsas, lõika tükkideks ja hauta soolaga maitsestatud vees pehmeks.

2. Vala vesi ära ja tambi kapsas pudrunuiaga läbi. Lisa purustatud küüslauguküüned, 2 muna, riivitud juust, jogurt ja seemned ning sega tainaks. Maitsesta soola ja pipraga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult taina hulka.

3. Jaga tainas 12 avaga muffinipanni ja küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 35–40 minutit, kuni muffinid on pealt kuldkollased. Jahuta 15 minutit ja tõsta siis ettevaatlikult vormist välja.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga