Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Peedivinegrett juustuga

Argitoidud

Peedivinegrett juustuga

Epp Mihkels Värvikad juurikad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Hea tummine palsamiäädikas sobib ideaalselt peedi magusa maitsega. Sama hästi passib sellesse kooslusse ka juust, olgu see siis kitsejuust, brõnsa, suluguni või mõni muu salatijuust. Retseptis on kasutatud Esko talu salatijuustu, mis mureneb kergesti ning on mõnusa tekstuuri ja maitsega. Kasuta kas maitsestamata või mõne lisandiga juustu, nii kuidas endale meeldib.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Keedetud peet
200 g Salatijuust (näiteks Esko talu)
KASTE
0.25 dl Külmpressitud oliiviõli
0.25 dl Palsamiäädikas
2 tl Suhkur
Sool
Must pipar
Värske tüümian
1. Lõika peedid kangideks või kuubikuteks.

2. Valmista vinegrettkaste, segades kõik kastme ained omavahel hoolikalt läbi. Vala kaste peedile, sega ning lase veidi seista ja maitsestuda.

3. Murenda juust paraja suurusega tükkideks ja sega veerand sellest peedi hulka. Tõsta salat serveerimiskaussi
ning puista üle juustutükkide ja hakitud tüümianiga.

4. Serveeri eraldi roana või grillitud liha võikala lisandiks.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke