Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mahlakas arbuus maasikaga

Argitoidud

Mahlakas arbuus maasikaga

Külli Holsting Lihtsad smuutid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Suviselt mahlased arbuusid ja maasikad inspireerivad neid ka smuutidesse lisama. 

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
5 dl Puhastatud arbuus
2.5 dl Maasikad (külmutatud)
0.7 l Kookospiim
30 tk Väike mündileht
Jääkuubikud (soovi korral)

Legendi järgi pärinevad maasikad jumalanna Venuse pisaraist, mida ta valas Adonise surma pärast. Pisarate kokkupuutel maaga muutusid need südamekujulisteks maasikateks. Ka indiaanlased nimetasid maasikaid südameseemneteks. Needsamad südamekujulised maasikad aitavad ka tegelikult südamehaigusi ennetada, sisaldades kiudaineid ja kaaliumit, mis hoiab vererõhu kontrolli all. Smuutit saab muuta kreemisemaks mõne taimse piimaga, hästi sobib tervislikke rasvhappeid sisaldav kookospiim.



1. Puhasta ja tükelda arbuus ning pane blenderisse. Lisa maasikad, kookospiim, mündilehed ja jääkuubikud. Kui soovid mündisemat maitset, lisa münti julgelt juurde.

2. Blenderda algul jääpurustus- ja siis kiirel režiimil ühtlaseks.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool