Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vürtsikad rohelised oad küüslauguga

Argitoidud

Vürtsikad rohelised oad küüslauguga

Tuuli Mathisen Hiina toidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Oad nagu oad ikka, aga sellises vürtsikas koosluses justkui midagi hoopis põnevamat ja särtsakamat. Eelnev kiire blanšeerimine aitab ubades oma värvi ja vormi säilitada. Selline roog sobib hästi kas lisandina pearoa kõrvale või ka omaette kergemaks eineks.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
400 g Puhastatud ja pooleks lõigatud rohelised aedoad
3 tk Peeneks hakitud tšillipiprakaun
0.5 tl Sichuani pipar
3 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
1 cm Peeneks hakitud ingver
1 peotäis Hakitud roheline sibul
Õli vokkimiseks
Sool
1. Esmalt blanšeeri oad. Selleks pane keema pott rohke veega, aseta keevasse vette oad ja keeda umbes minut. Kurna oad sõelaga.

2. Kuumuta vokkpannil õli. Voki ubasid keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Tõsta oad pannilt.

3. Lisa vokkpannile uus kogus õli ning voki tšillipipart ja Sichuani pipart kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa küüslauk, ingver ja roheline sibul ning voki kiirelt läbi. Lisa rohelised oad, maitsesta soolaga ja kuumuta kõik veel läbi. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke