Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Teriyakilõhe

Argitoidud

Teriyakilõhe

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Teriyaki on jaapanipärane magus sojakaste, mis sobib imeliselt lõhemarinaadiks. Kasuta grillimiseks lõhemedaljone või nahaga lõhefileed.

40-60 min

Retsept
4 tk Lõhemedaljon või fileetükk nahaga (u 175g)
1 dl Teriyakikaste
2 spl Oliiviõli
1 sorts Valge vein
0.5 tk Hakitud punane tšilli
2 tk Hakitud küüslauguküüs
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
SERVEERIMISEKS
Röstitud seesamiseemned
1. Laota lõhemedaljonid või fileed kaanega karpi. Sega marinaadiained ja laota kalale, lase 30 minutit kuni tund maitsestuda.

2. Tõsta kuumale grillile, grilli kalaresti vahel või fooliumitükil 10–15 minutit, kuni kala küps. Grillitud lõhe peaks jääma seest heleroosa ja mahlane. Määri serveerides kalale alles jäänud marinaadi ja puista üle seesamiseemnetega.

HEA TEADA! Kui soovid säravat maitseelamust pakkuda, sega soola ja pipraga maitsestatud lõhele marinaadiks 0,5 dl teriyakikastet, 1 dl Vana Tallinna likööri, pisut sidrunist pressitud mahla ja 1 sl mett. Lase tunnike maitsestuda ja grilli.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes