Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Grillitud ürdikrevetid mangosalsaga

Argitoidud

Grillitud ürdikrevetid mangosalsaga

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Grilli krevette koorituna või koorimata – viimasel juhul jääb koorimise rõõm sööjatele. Koorimata krevettide marinaadi võiks lisada ka hakitud värsket tšillit, kuna koorikust on marinaadil raske läbi imbuda. Kooritud krevette marineerides võiks selle ära jätta ning piisab vaid tunnisest marineerimisajast.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Koorimata või kooritud krevetid
3 tk Hakitud küüsluguküüs
1 dl Magusterav tšillikaste
2 spl Hakitud petersell või koriander
Sool
0.5 dl Oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud laimi mahl
MANGOSALSA
2 spl Oliiviõli
1 tk Hakitud sibul
1 spl Riivitud ingver
2 tk Purustatud küüslauguküüs
2 tk Kooritud ja kuubikutkas lõigatud küps mango
1 dl Värskelt pressitud apelsini mahl
1 spl Suhkur
1 tl Sool
0.5 tk Hakitud punane tšilli
1 peotäis Värske koriander
1. Sega kausis krevettide marinaad ja lase külmas maitsestuda 1 tund (kooritud krevetid) kuni üle öö (koorimata krevetid).

2. Salsa jaoks kuumuta õli pannil, lisa sibul, ingver ja küüslauk, kuumuta, kuni sibul on pehmenenud. Lisa mangokuubikud ja apelsinimahl, sega hästi ja pane juurde ka ülejäänud ained. Kuumuta nõrgal kuumusel veel mõni minut, võta tulelt ja lase jahtuda. Lisa hulka hakitud koriander.

3. Torka krevetid varda otsa ja grilli tasasel tulel koorimata krevette u 10 minutit, koorituid vaid mõni minut mõlemalt poolt. Paku mangosalsaga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes