Argitoidud

Pidulik neitsiheeringas näkileivapudemetega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Jaanipäevatoidud Autor: Meerit Kiho
Eestlaste pidulaualt ei puudu aasta lühimal ööl heeringas. Kui matjes-heeringat ehk Eesti moodi neitsiheeringat – veel mitte suguküps heeringalaps –, kätte ei saa, tasuks poest otsida naturaalset heeringafileed või selle puudumisel hoopiski nn tünnikala, mida küll ise fileerima peab.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Lõika heeringas parajateks tükkideks. Haki murulauk ja till peeneks, haki ka rabarber pisikesteks kuubikuteks.

2. Sega murulauk, till ja rabarber Smetana ja sinepiga, lisa hulka heeringatükid, maitsesta värskelt jahvatatud pipraga, vajadusel lisa pisut soola ja suhkrut. Hoia järgmise päevani külmkapis.

3. Peenesta näkileivad väikesteks tükkideks, kuumuta pannil või ja küpseta tükikesi segades mõni minut. Lase majapidamispaberil jahtuda.

4. Enne serveerimist koori ja viiluta punane sibul imeõhukeselt, pane kaussi, maitsesta näpuotsa soola ja šampanjaäädikaga.

5. Jaga näkileivapuru ja heeringas serveerimisklaasidesse, kaunista sibulaga ja tilguta peale pisut sibulamarinaadi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa