Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Soe Caesari salat grillil

Argitoidud

Soe Caesari salat grillil

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui grill kuum, saab seal kiirelt klassikalise Caesari salati sooja variandi valmistada. Salatisse võid panna grillitud kala või kana.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2 tk Ciabatta
0.5 dl Oliiviõli
2 tk Küüslauguküüs
250 g Kirsstomatid
1 tk Rooma salati pea
1 dl Parmesani juustu laastud
Sool
Must pipar
KASTE
2 tk Hakitud küüslauguküüs
4 spl Majonees
1 tl Dijoni sinep
1.5 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 tl Worcesteri kaste
2 spl Riivitud Parmesan
1 dl Külmpressitud oliiviõli
Sool
Must pipar
1. Salatikastmeks haki kõigepealt küüslauk hästi peeneks. Sega majonees, sinep, sidrunimahl, küüslauk ja Worcesteri kaste ning vispelda ühtlaseks. Sega hulka riivjuust. Nirista vähehaaval, vispeldamist jätkates, juurde oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Lõika ciabattad pooleks. Määri viilud mõlemalt poolt oliiviõliga ja grilli mõlemalt poolt 2–3 minutiga pruuniks ja krõbedaks. Lõikepoolelt hõõru viilusid poolitatud küüslauguküünega.

3. Lõika rooma salat pikuti neljaks, määri oliiviõliga ja grilli 2–3 minutit. Raputa peale soola. Grilli poolitatud tomateid paari minuti jooksul pisut pehmemaks.

4. Tõsta saiale salat ja tomatid ning nirista üle kastmega. Siis veel parmesanilaastud ja maitsesta soola-pipraga.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool