Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartuli, murulaugu ja juustu quiche

Argitoidud

Kartuli, murulaugu ja juustu quiche

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Esimestest värsketest kartulitest ja murulaugust täidisega pirukas tuleb hõrk ja aromaatne, eriti kui kasutad täidises maitsekat kõvemat juustu.

üle 60 min

25 minutit + 30 minutit külmkapis + 65–70 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
PÕHI
3.75 dl Nisujahu
140 g Või
1 tl Tuhksuhkur
1 tk Munakollane
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
250 g Keedetud kartulid
2 potti Murulauk
4 tk Muna
0.75 dl Piim
0.75 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
200 g Juust (Cheddar, Västerbottensost vms)
1. Mõõda suurde kaussi jahu, lisa tükeldatud külm või ja näpi puruks. Sega hulka tuhksuhkur, munakollane ja vesi. Vormi palliks, keera toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas lahti ja kata sellega 23 cm pirukavormi põhi. Kata tainas küpsetuspaberiga ja vala peale raskus (nt kruubid, herned). Küpseta 20 minutit, eemalda raskus koos küpsetuspaberiga ja küpseta veel 5 minutit. Alanda ahju kuumus 160 kraadini.

3. Koori kartulid ja viiluta õhukeseks. Haki murulauk ja lõika juust kuubikuteks. Tõsta ained põhjale.

4. Klopi lahti munad, lisa piim ja vahukoor ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu põhjale ja küpseta 40–45 minutit, kuni täidis on hüübinud.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes