Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Valge oa supp köögiviljakrutoonidega

Argitoidud

Valge oa supp köögiviljakrutoonidega

Tiina Lebane Oad, herned, läätsed
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne püreesupp, mille muudavad mõnusalt tummiseks praetud kartuli-porru-paprikatükid.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 purki Valged võioad vees (à 800 ml)
2 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
1 l Vesi
1 tl Puljongipulber
0.5 tl Kuivatatud tüümian
300 g Koorega keetmata kartulid
1 tk Väike porruvars
1 tk Punane paprika
Sool
Must pipar
Veidi sidrunimahla ja värsket tüümiani soovi korral
1. Vala oad sõelale, loputa rohke külma veega ja jäta nõrguma. Puhasta ja haki sibulad ja küüslauguküüned peeneks.

2. Kuumuta potis veidi õli ja prae selles sibulad-küüslaugud kergelt läbi. Vala peale vesi, lisa nõrutatud oad, puljongipulber ja kuivatatud tüümian. Lase supil keema tõusta ja hauta siis kaane all nõrgal kuumusel umbes 30 minutit.

3. Vahepeal koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Puhasta porru ja viiluta õhukeselt, lõika ka paprika lühikesteks õhukesteks ribadeks. Kuumuta pannil 1–2 sl õli ja prae selles kartulikuubikud kuldpruuniks (umbes 10 minutit). Maitsesta soolaga ja tõsta pannilt ära. Lisa veel pisut õli ja kuumuta selles porrupaprikaviile
4–5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta praetud kartulikuubikute juurde.

4. Püreesta nüüd supp nuimikseriga kergelt läbi, kuid ära ube päris pudruks purusta. Maitsesta supp soola, pipra ja soovi korral ka sidrunimahlaga.

5. Jaga portsjoniteks ja tõsta peale praetud köögiviljad. Kui kodus on värsket tüümiani, puista taldrikutesse ka tüümianilehekesi.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree