Argitoidud

Valge oa supp köögiviljakrutoonidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oad, herned, läätsed Autor: Tiina Lebane
Lihtne püreesupp, mille muudavad mõnusalt tummiseks praetud kartuli-porru-paprikatükid.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Vala oad sõelale, loputa rohke külma veega ja jäta nõrguma. Puhasta ja haki sibulad ja küüslauguküüned peeneks.

2. Kuumuta potis veidi õli ja prae selles sibulad-küüslaugud kergelt läbi. Vala peale vesi, lisa nõrutatud oad, puljongipulber ja kuivatatud tüümian. Lase supil keema tõusta ja hauta siis kaane all nõrgal kuumusel umbes 30 minutit.

3. Vahepeal koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Puhasta porru ja viiluta õhukeselt, lõika ka paprika lühikesteks õhukesteks ribadeks. Kuumuta pannil 1–2 sl õli ja prae selles kartulikuubikud kuldpruuniks (umbes 10 minutit). Maitsesta soolaga ja tõsta pannilt ära. Lisa veel pisut õli ja kuumuta selles porrupaprikaviile
4–5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta praetud kartulikuubikute juurde.

4. Püreesta nüüd supp nuimikseriga kergelt läbi, kuid ära ube päris pudruks purusta. Maitsesta supp soola, pipra ja soovi korral ka sidrunimahlaga.

5. Jaga portsjoniteks ja tõsta peale praetud köögiviljad. Kui kodus on värsket tüümiani, puista taldrikutesse ka tüümianilehekesi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa