Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pasta sidruni-piparmündi-koorekastmega

Argitoidud

Pasta sidruni-piparmündi-koorekastmega

Tiina Lebane Tsitrustega köögis
PrindiSoovita sõbrale
Sidruni-piparmündi-koorekastmega pasta on tõeline klassika ega vaja kirjeldamist. Pigem mine kohe kööki seda valmistama ...

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 dl Valge vein
1 dl Linnulihapuljong
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Sool
Jahvatatud valge pipar
300 g Spagetid või linguine pasta
1 pott Värske tüümian
20 g Või
70 g Riivitud parmesan
1. Vala vein ja puljong potti, lase keema ja keeda mulinal, kuni umbes pool vedelikust on aurustunud.

2. Vahepeal pane pasta jaoks vesi keema, lisa sool ja siis keevasse vette ettevaatlikult ka pasta.

3. Lisa kastmele vahukoor ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta soola ja valge pipraga ning kuumuta keemiseni.

4. Haki suurem osa värskest piparmündist peeneks.

5. Kui pasta on parajalt pehme, vala vesi potist ära. Sega kuuma pasta hulka hakitud piparmünt, või, osa riivitud parmesanist ja lõpuks sidruni-koorekaste. Serveeri kohe. Portsjonitele tõsta järelejäänud parmesani ja mündilehekesi.

KOMMENTAARID

Kokkaja 12.juuli 2016 17:31
Kõiki maitseid on liiga palju. Parmesani juustu ja sidrunikoort tuleks julgelt vähem panna.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool