Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Suvine kanasupp köögiviljadega

Argitoidud

Suvine kanasupp köögiviljadega

Mari-Liis Iloveer Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Sellist suppi teistel aastaaegadel peale suve ei saa. Võib küll mõelda, et mis siis ühes lihtsas kanasupis nii erilist on, aga suvised päikeseküpsed köögiviljad annavad tõepoolest täiesti võrratu maitse ja värskuse.
Retsept
portsjonile
2 tk Kanakoib
2.5 l Vesi
10 tk Pipratera
2 tk Loorberileht
3 tk Porgand
1 tk Väike peakapsas
10 tk Väiksem kartul
1 tk Väike lillkapsas
1 tk Väike brokoli
1 peotäis Herned
Maitseroheline (till, petersell, roheline sibul)
Sool
1. Tõsta kanakoivad potti, vala peale nii palju külma vett, et need oleksid kaetud. Kuumuta keema. Vala vesi ära, loputa kanatükid kiiresti jooksva vee all. Loputa puhtaks ka pott. Tõsta kupatatud kana uuesti potti, vala peale 2,5 l külma vett ja kuumuta keema. Kui kupatamisele vaatamata peaks siiski vahtu tekkima, riisu see vahukulbiga. Lisa pipraterad, loorberilehed ja sool. Keeda vaiksel tulel pool tundi.

2. Nüüd lisa valmimise järjekorras köögiviljad. Esmalt tükeldatud porgandid, keeda 5 minutit. Siis ribastatud kapsas ja kartulitükid. Keeda 10 minutit. Seejärel väiksed lillkapsa- ja brokoliõisikud ning herned. Keeda 5 minutit. Hoidu köögivilju liiga pehmeks keetmast.

3. Kanakoivad võid jätta supi sisse tervetena, nii saavad neid võtta need, kes soovivad. Aga võid ka kana välja tõsta, eemaldada naha ning kondid, tükeldada liha ja lisada selle supile. Puista supi peale rohkelt hakitud värsket maitserohelist. Maitse suppi, vajaduse korral lisa soola.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes