Argitoidud

Küpsetamata hommikubatoonid toormoosi ja chia-seemnetega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Veski Mati Autor: Tuuli Mathisen
Kõik teavad, et kuumutamata kujul on toiduained tavaliselt kõige kasulikumad. Samas lihtsalt lusikaga tooreid helbeid süüa ei tundu just liiga isuäratav. Siin on vahva ja lihtne retsept, kuidas neljaviljahelvestest vormida mõnusad ja väga tervislikud hommikubatoonid.
Valmistusaeg: üle 60 min

15 minutit + paar tundi jahedas hoida

1. Tõsta neljaviljahelbed purustajasse ja töötle veidi väiksemaks. Lisa Kreeka pähklid ja töötle neidki, kuni järel on puru. Lisa vanillsuhkur, sool ja datlid ning töötle purustajas kõik ained purujaks massiks.

2. Tõsta kolm neljandikku saadud massist küpsetuspaberi või kilega vooderdatud vormi (20 x 20 cm) ja suru vastu vormi põhja ühtlaseks. Sega toormoos chia-seemnetega ja laota vormi surutud kihile. Puista peale järelejäänud puru ning tõsta vorm paariks tunniks jahedasse.

3. Enne serveerimist lõika vormist terava noaga paraja suurusega batoonid või tükid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa