Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vaarika ja valge šokolaadi jäätis

Argitoidud

Vaarika ja valge šokolaadi jäätis

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Külm marjane jäätis maitseb peale lihasöömist igati hästi. Jäätis tasub pool tundi enne serveerimist sügavkülmast välja pehmenema tõsta.

üle 60 min

30 minutit + vähemalt 5 tundi sügavkülmas

Retsept
portsjonile
5 tk Munakollane
1 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun
1.5 dl Piim
5 dl Rõõsk koor 35%
150 g Valge šokolaad
VAARIKAKASTE
250 g Vaarikad
1.5 dl Vesi
0.5 dl Suhkur
1. Vahusta munakollased poole koguse suhkruga.

2. Poolita vanillikaun pikuti ja kraabi seemned välja. Kuumuta piim ja koor kastrulis koos vanilliseemnete ja -kaunaga ning ülejäänud suhkruga.

3. Kui piim on kuum, lisa hakitud valge šokolaad ja lase sulada. Nirista natuke kuumast vedelikust munakollastele ja vahusta. Vala vaht kastrulisse ja kuumuta mõõdukal kuumusel, kuni vedelik hakkab paksenema.

4. Vala külmutusnõusse ja jahuta, aeg-ajalt segades. Pane vähemalt 3 tunniks sügavkülma, nii et jäätis oleks pisut külmunud.

5. Pane vaarikad, vesi ja suhkur kastrulisse ning kuumuta, kuni tekib kaste. Lase jahtuda. Sega kaste jäätise sekka, nii et moodustuks muster. Pane veel vähemalt paariks tunniks sügavkülma.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke