Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vaarika-avokaado sorbett basiilikuga

Argitoidud

Vaarika-avokaado sorbett basiilikuga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Jäätisest hulga lahjem sorbett on tõhus suvine jahutaja. Basiilikulehed lisavad mõnusalt värskust.

üle 60 min

25 minutit + vähemalt 4 tundi sügavkülmas

Retsept
portsjonile
2.5 dl Suhkur
0.25 tl Vanilliekstrakt
40 tk Suur basiilikuleht
2 dl Vesi
500 g Vaarikad
2 tk Avokaado
1 tk Sidruni mahl
1. Pane suhkur ja vanilliekstrakt kaussi, samuti pooled basiilikulehed. Vala peale 2 dl keeva vett. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Jäta 10 minutiks seisma.

2. Pane vaarikad ja avokaado koos sidrunimahlaga blenderisse ja töötle püreeks. Mõõda 3 dl suhkrusiirupit (ilma basiilikulehtedeta) ja sega vaarikatega. Hõõru läbi sõela ja jahuta.

3. Pane sügavkülma, 2 tunni pärast sega hulka väikeseks rebitud basiilikulehed. Pane uuesti vähemalt 2 tunniks sügavkülma. 15 minutit enne serveerimist tõsta külmkappi

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool