Argitoidud

Kookose-seenesupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Taimsed argitoidud Autor: Britt Paju
See supp meenutab taipärast Tom Kha’d, kuid ei sisalda liha. Paksoi ehk Hiina lehtnaeris lisab supile mõnusat krõmpsu, kuid selle kasutamine ei ole hädavajalik. Kui kõiki sidrunheinavarsi korraga ära ei tarvita, siis viiluta need ja säilita sügavkülmas. Kahvrilaimi leiad vürtsipoodidest enamasti kuivatatult või sügavkülmutatult. Ka laimikoor sobib supi maitsestamiseks, kuid tulemus jääb pisut erinev.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Vala potti kookospiim, puljong, sidrunheina muljutud ja viilutatud heledam alumine osa, tšilli, laimilehed, küüslauk, ingver ja sibul.

2. Keeda 5 minutit kaaneta, seejärel kata pott kaanega, keera kuumus maha ja lase supil 10 minutit haududa.

3. Vahepeal viiluta seened ja lõika paksoi viiludeks või pikkupidi neljaks sektoriks. Kurna supivedelik ja vala tagasi potti, lisa seened, herned ja paksoi ning keeda veel paar-kolm minutit. Võta pott tulelt ja sega juurde spinatilehed, laimimahl ja sojakaste.

4. Maitsesta vajadusel soola ja näputäie pruuni suhkruga. Serveerimisel puista peale koriandrilehti ja soovi korral mõned tšilliviilud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa