Argitoidud

Pitsatainas

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: Oma Maitse Autor: Kersti Rea
Sellest pitsatainast saab kolm plaaditäit, ent alati pole laud sööjaid täis. Teinekord, kui pelgalt mõte pitsast süljenäärmed tööle paneb, pole jälle mahti tainast teha. Seepärast on mõnus tainapallike sügavkülmas hoida.
1. Mõõda kuivained kaussi. Näpi pärm jahusse, nagu valmistaks muretainast, lisa vedelikud ja mikserda tainakonksusid kasutades pärmitainas kokku.

2. Sõtku tainas üle, veereta palliks, kata jahupuistega ja jäta räti all kaussi kerkima, kuni ta on poole suurem.

3. Jaga pallike seejärel kolmeks. Need, mis kohe pitsaks ei lähe, mähi kilesse ja suuna sügavkülma.

4. Järgmisel korral, kui pitsaisu paisumas, võta pallike paar tundi varem sulama. Lase natuke aega kerkida ja toimi nii nagu tavaliselt. Rulli jahusel laual õhukeseks ja laota peale pisut tomatikastet ja juustu.

5. Sellest tainast tulevad õhukesed ja krõbedad pitsad. Küpseta 220-kraadises ahjus, kuni pealt on kuldpruun.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa