Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pitsatainas

Argitoidud

Pitsatainas

Kersti Rea Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa
Sellest pitsatainast saab kolm plaaditäit, ent alati pole laud sööjaid täis. Teinekord, kui pelgalt mõte pitsast süljenäärmed tööle paneb, pole jälle mahti tainast teha. Seepärast on mõnus tainapallike sügavkülmas hoida.
Retsept
400 g Nisujahu
100 g Kõvanisu ehk durumjahu
1 spl Sool
15 g Pärm
0.5 dl Oliiviõli
3.3 dl Vesi
1. Mõõda kuivained kaussi. Näpi pärm jahusse, nagu valmistaks muretainast, lisa vedelikud ja mikserda tainakonksusid kasutades pärmitainas kokku.

2. Sõtku tainas üle, veereta palliks, kata jahupuistega ja jäta räti all kaussi kerkima, kuni ta on poole suurem.

3. Jaga pallike seejärel kolmeks. Need, mis kohe pitsaks ei lähe, mähi kilesse ja suuna sügavkülma.

4. Järgmisel korral, kui pitsaisu paisumas, võta pallike paar tundi varem sulama. Lase natuke aega kerkida ja toimi nii nagu tavaliselt. Rulli jahusel laual õhukeseks ja laota peale pisut tomatikastet ja juustu.

5. Sellest tainast tulevad õhukesed ja krõbedad pitsad. Küpseta 220-kraadises ahjus, kuni pealt on kuldpruun.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree