Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pitsakaste

Argitoidud

Pitsakaste

Kersti Rea Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa
Suvel, kui turuletid on eestimaiste tomatite ja värskete ürdipuhmaste all lookas, tuleb pitsakastet teha, nii et küll saab. Sügavkülmuta sobivate portsudena, et oleks jõuludeni omast käest võtta.

kuni 20 min

Retsept
2 tk Punane sibul
3 tk Küüslauguküüs
4 spl Oliiviõli
1 kg Tomatid
1 peotäis Hakitud pune ja basiilik
1 dl Tomatipasta
1.5 tl Suhkur
Sool
Must pipar
1. Haki sibul ja küüslauk ning prae kergelt õlis pehmeks ja pruunikaks. Kui tahad tugevamat küüslaugu maitset, lisa see ürtidega kõige lõpus.

2. Lõika tomatite peale ristlõige ja pane keeva vette. Paari minuti pärast tõsta välja ja koori. Pane tükeldatud tomatid sibulate juurde ja hauta 15 minutit, lisa ka tomatikaste.

3. Haki ürdid, sega ülejäänud ainetega ning maitsesta kaste suhkru, soola ja musta pipraga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke