Argitoidud

Praetud ahvenafilee greibi ja Hollandi kastmega

Keskmine hinne: 2.09 Allikas: Tsitrustega köögis Autor: Pille Enden
Roosa greip värskendab kuulsat rammusat kastet. Roa juurde sobib väga hästi aurutatud spargelkapsas, mille võib samuti kastmega üle valada.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1.  Pane greibimahl, pipraterad ja loorberileht väikesse kastrulisse ja kuumuta 1–2 minutit, kuni vedelik väheneb poole võrra. Seda peaks olema umbes 1,5–2 sl.

2. Tükelda greip sektoriteks ja pane köögipaberile.

3. Sulata või. Kalla kuumutatud mahl kuumakindlasse nõusse ja vispelda juurde munakollased. Pane nõu kuumale veevannile ja kuumuta vispeldamist jätkates, kuni munakollasesegu pakseneb ja muutub kreemjaks.

4. Tõsta nõu veevannilt ära ja vispelda vähehaaval hulka sulavõi. Maitsesta kaste soola ja pipra ning soovi korral ka greibimahlaga. Vispelda hulka vahukoor ja sega sisse tükeldatud greip.

5. Lõika kalafilee 4 tükiks, maitsesta tükid soola ja pipraga.

6. Kuumuta õli pannil ja prae kala, nahk allpool, 4–5 minutit või seni, kuni kalafilee on peaaegu kogu ulatuses värvi muutnud. Keera ringi ja prae veel 30 sekundit. Serveeri Hollandi kastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa