Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kihiline vaarika-beseekook

Argitoidud

Kihiline vaarika-beseekook

Amgelica Udeküll Naisteleht+Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

20-40 min

Retsept
portsjonile
BESEEKIHID
7 tk Munavalge
Sool
350 g Suhkur
1.5 tl Maisitärklis
1 spl Vanillsuhkur
KIHTIDE VAHELE
2 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Suhkur
2 peotäit Vaarikad
1. Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks ja lisa vahustamise käigus suhkur.

2. Vahusta tugeva läikiva vahu saavutamiseni.

3. Lisa vahu hulka tärklis ja vanillsuhkruks ning vahusta veel paar minutit.

4. Määri tainamass küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.

5. Võta ahjust besee, kata teise küpsetuspaberiga ja lase jahtuda. Lõika jahtunud besee terava noaga neljaks.

6. Vahusta rõõsk koor suhkruga ja määri kihtide vahele vaheldumisi vaarikatega. Jäta osa vahukoorest ja marjadest pealmiseks kihiks.

HEA TEADA!
Kui tahad valmistada beseerulli, alanda ahju temperatuur 160 kraadile ja küpseta beseed vähemalt kümme minut kauem. Besee valmistamine gaasiahjus on suurem väljakutse, sest erinevalt elektripliidist ei saa selle temperatuuri nii hästi kontrollida. Mis muud kui katseta! 

KOMMENTAARID

Pille 06.aug 2016 17:50
Ma ei tea, mis ma valesti tegin aga mul küll beseekihid välja ei tulnud. Hamba all nagu kitt, mitte mõnus ja kohev (või ta peabki selline kitine tulema?)
hanna may 25.juuli 2016 19:56
oli hea kook et tahaks veel seda teha
merli 25.juuli 2016 19:54
hea kook oli
hanna may 25.juuli 2016 19:52
hea kook oli
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree