Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tomatisupp basiiliku ja juustuga

Argitoidud

Tomatisupp basiiliku ja juustuga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tomatisupp küpsetest tomatitest tuleb kerge ja suvine. Samahästi võib seda suppi valmistada konservtomatitest.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1.5 kg Tomatid
2 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Suur sibul
8 dl Vesi
1.5 dl Basiilikulehed
3 dl Riivitud parmesan
Sool
Suhkur
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Juustulaastud
Palsamikreem
Basiilikulehed
1. Pane 1 tomat kõrvale. Torka ülejäänutel kest ümberringi läbi, vala peale kuuma vett, lase minut-kaks seista, tõsta veest välja ja koori. Haki.

2. Kuumuta poti põhjas õlis hakitud sibulat ja küüslauku 4–5 minutit. Lisa hakitud tomatid ja vähehaaval vett, sõltuvalt tomatite mahlasusest. Lase keema, keera kuumust vähemaks ja hauta 30 minutit. Püreeri.

3. Pane mõned basiilikulehed kõrvale, haki ülejäänud ja lisa supisse. Lisa riivjuust, maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Kuumuta, kuni juust on sulanud. Haki ülejäänud tomat ja serveerimiseks pane koos basiilikulehtedega supi peale.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool