Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vürtsine tomatimoos

Argitoidud

Vürtsine tomatimoos

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ühtaegu nii magus kui vürtsine moos sobib täiendama iga liharooga, aga passib samahästi ka magusatesse toitudesse.

üle 60 min

75–85 minutit

Retsept
2 tk Sidrun
2.5 kg Ploomtomatid
8 dl Hele muscovado suhkur vm pruun suhkur
4 tl Jahvatatud köömned
4 tl Sool
1 tl Jahvatatud paprika
Cayenne’i pipar
1 tk Kaneelikoor
0.5 tl Jahvatatud nelk
8 tk Õhuke ingveriviil
1,5 l

1. Koori sidrunilt juurviljakoorijaga koor õhukeselt maha. Pigista mahl välja, vala kastrulisse, lisa sidrunikoor.

2. Koori tomatid ja lõika kuubikuteks. Lisa potti koos suhkru, köömnete, soola, paprika, kaneelikoore, nelgi, ingveri ja Cayenne’i pipraga. Kata pott kaanega ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud, u 15–20 minutit.

3. Jätka kuumutamist, aeg-ajalt segades, kuni tomatid on tumedad ja siirupised, u 45–50 minutit. Võta kaneelikoor välja. Tõsta moos purkidesse ja sule.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes