Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Laimine kanaburger seente ja rukola-basiilikupestoga

Argitoidud

Laimine kanaburger seente ja rukola-basiilikupestoga

Martin Aule Tänavatoit
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju
Kergemat sorti roog, mis laenab särtsu laimilt ja rukolalt ning tasakaalustavat tummisust seentelt.

20-40 min

Retsept
portsjonile
800 g Kanahakkliha
1 spl Sool
1 spl Purustatud must pipar
Värske või kuivatatud pune
100 g Riivsai
2 spl Oliiviõli
Värske viilutatud mozzarella
4 tk Väiksem ciabatta
Rukola, mangold
Laimimahl, oliiviõli salatisse
Hakitud sarapuupähklid või Kreeka pähklid
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
PRAETUD SEENED
400 g Šampinjonid
50 g Või
1 tk Sibul
Sool ja purustatud must pipar
PESTO
1 peotäis Rukola
1 peotäis Värske basiilik
Sool
Must pipar
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Sarapuu -või Kreeka pähklid
1 dl Oliiviõli
1.5 dl Riivitud parmesan
1. Kõigepealt valmista pesto. Selleks lao toorained blenderisse ja purusta ühtlaseks seguks. Vajadusel lisa veel õli.

2. Sega kokku hakkliha ja maitseained, lisa riivsai. Kui liha kipub näppude külge kinni jääma, lisa veel riivsaia. Tee ühtlasest massist paraja suurusega pihvid ja paneeri kergelt riivsaias. Prae oliiviõlis kuldseks, kuid veendu, et liha oleks seest küpsenud ja valge (70 kraadi). Pärast pihvi esmast ringipööramist lisa mozzarella.

3. Sega salatilehed sortsu oliiviõli ja laimimahlaga ning maitsesta soolapipraga. Lisa hakitud pähklid ja sega.

4. Määri kuumutatud ciabatta pestoga, tõsta peale praetud seened, pihv ja salat. Määri pestoga pealmine ciabatta-poolik, pane pisut pestot ka salatile ja serveeri.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool